

Salata cu somon
Ingrediente
200 g somon
8-10 păstăi de fasole verde
1 pumn de salată rucola
2 ouă fierte tari
5-6 roşii cherry
2 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
oregano
busuioc verde
pătrunjel verde
sare
piper
Preparare
Somonul se presară cu sare şi se frige într-o tigaie antiaderentă. Se lasă să se răcească şi se taie bucăţi. Se fierb în apă cu sare păstăile de fasole verde, se scurg şi se lasă la răcit. Ouăle se fierb tari, se spală salata şi se usucă pe prosoape absorbante. Se aşază rucola într-o salatieră mare, se adaugă păstăile de fasole verde, ouăle curăţate de coajă şi tăiate felii groase, somonul, roşiile tăiate în două, se presară cu ierburi aromate, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se asezonează cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, apoi se serveşte salata cu somon la grătar..